27 Temmuz 2013 Cumartesi

Gizemli Labirent Dünyası

Bir gün 5 çocuk Gizemli Labirent dünyasına girmiş. Etraftakiler güneş ile bulutlara hakim olmaya çalışırken bu 5 çocuk kendilerine şato yapmaya karar vermişler. Şatoya başlamışlar. Bayraklar asmışlar. Ok atan makineler yapmışlar ve şatonun etrafına da lav dökmüşler. Lavın içine ateş balıkları koymuşlar. Bu arada ay dede yukarıya çıkmaya başlamış. Güneş de ağlamaya. Hemen tuzaklar kurmuşlar ve ok atan makinelerin yanına gitmişler ve beklemişler. En sonunda örümcekler gelmeye başlamış. Tuzaklardan ve ok atan maknelerden korkmuşlar. Tüm örümcekler kaçıp gitmişler.

Sabah olmaya başlamış. 5 çocuk çok sevinmiş. Şatoyu tamir etmişler. Şatolarında biraz dinlenmişler. Bu 5 çocuğun en sevdiği sebze domatesmiş. Mmöööö diye bir yankı duyulmuş. 5 çocuk hemen dışarı bakmış. Bir inek sırtında bir çuval varmış. Ağzında da bir mektup varmış. 5 çocuk kapıyı açmışlar. Mektupta barıştık, çuvalın içinde domates var yazıyormuş. 5 çocuk akşam yemeğini bitirmiş.Torbayı açtıklarında içinden bir örümcek çıkmış. Hepsi üst kata ok atan makinelerin yanına gitmiş. Örümcek tam yukarı çıktığı anda ok atmaya başlamışlar. Örümcek neye uğradığını şaşırmış ve oradan kaçmış.

5 çocuk örümceklerin yalan söylediğini anlamış ve akıllarına bir fikir gelmiş. Kocaman bir tahta ile araba yapmışlar. Etrafını altınlarla doldurmuşlar. Altınların içinde de küçük bir sürpriz varmış. Örümceklerin evine doğru gitmeye başlamışlar. Evlerine geldiklerinde tahta arabayı çekecek bir ineği tahtaya bağlamışlar. İneği bağırtıp oradan kaçmışlar.Örümcekler altınları görüşdüğünde çok sevinmiş. İneğin ağzındaki mektubu almışlar. Mektupta barıştığımıza göre ödül olarak size bunu veriyorum demiş.

Örümceklerden birinin aklına şu gelmiş: "Kesin bizim inek mektubu onların sarayının önünde bırakıp gitti.".  Sonra altınları almaya başlamışlar. Evlerinde durmadan zengin olduk, zengin olduk diye bağırıyorlarmış. Birden altınlar minik minik patlayarak yok olmaya başlamış. Örümcekler tam zengin olduk derken birden her şey yok olmuş. Kandırıldıklarını anlamışlar. Ve bir daha da kötülük yapmamışlar.

5 çocuk Gizemli Labirent dünyasından evlerine dönüp mutlu yaşamışlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder